Необходими продукти:
За "черупките":
©
3 яйца
200 гр пудра захар
100 мл олио
50 гр масло
70 гр кисело мляко
1 и 1/2 щипка сода
3 ванилии
700 гр брашно
3/4 бакпулвер
От полученото меко тесто оформяме топчета, малко по-големи от лешник.
С тях запълваме формичките, предварително намазани с олио и затоплени.
Печем за 30-тина минути в затоплена до 180 градуса фурна.
© Рецептата съм адаптирала от няколко други рецепти. Изпробвана и одобрена! ©
За крема: (3)
(по оригинална рецепта)
Крем 1. Крем 2.
1 и 1/2 ч.ч. пудра захар 1 и 1/2 ч.ч. прясно мляко
2 пак. масло 2 ч.ч. смлени орехи
2 жълтъка 1 с.л. какао
2 ванилии 1/2 ч.ч. захар
Крем 3.
1 ч.ч. прясно мляко
1 с.л. брашно
1/2 ч.ч. захар
Начин на приготвяне на крема:
Крем 1:
Разбиваме маслото с пудра захар до побеляване.
Прибавяме жълтъците и ванилията.
Крем 2:
Сгъстяваме на котлона млякото и орехите:
Добавяме какаото и захарта малко преди да отстраним от огъня.
Крем 3:
Сваряваме млякото със захарта и ванилията,
отстраняваме от огъня и добавяме размитото брашно
малко по малко. Варим докато се сгъсти.
отстраняваме от огъня и добавяме размитото брашно
малко по малко. Варим докато се сгъсти.
Трите крема се смесват след като изстинат.
С тях се пълни черупката и се похлупва с друга...
Накрая се поръсват с пудра захар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар