сряда, 25 декември 2013 г.

Орехчета




Необходими продукти:
За "черупките":

©
 3 яйца
200 гр пудра захар
100 мл олио
50 гр масло
70 гр кисело мляко
1 и 1/2 щипка сода
3 ванилии
700 гр брашно
3/4 бакпулвер

От полученото меко тесто оформяме топчета, малко по-големи от лешник.
С тях запълваме формичките, предварително намазани с олио и затоплени.
Печем за 30-тина минути в затоплена до 180 градуса фурна.


© Рецептата съм адаптирала от няколко други рецепти. Изпробвана и одобрена! ©


За крема: (3)
(по оригинална рецепта)

Крем 1.                                                              Крем 2.
1 и 1/2 ч.ч. пудра захар                                    1 и 1/2 ч.ч. прясно мляко
          2 пак. масло                                                   2 ч.ч. смлени орехи
  2 жълтъка                                                           1 с.л. какао
    2 ванилии                                                         1/2 ч.ч. захар

Крем 3.
1 ч.ч. прясно мляко
1 с.л. брашно
1/2 ч.ч. захар


Начин на приготвяне на крема:

Крем 1: 
Разбиваме маслото с пудра захар до побеляване.
Прибавяме жълтъците и ванилията.

Крем 2:
Сгъстяваме на котлона млякото и орехите:
Добавяме какаото и захарта малко преди да отстраним от огъня.

Крем 3:
Сваряваме млякото със захарта и ванилията,
отстраняваме от огъня и добавяме размитото брашно
малко по малко. Варим докато се сгъсти.

Трите крема се смесват след като изстинат.
С тях се пълни черупката и се похлупва с друга...
Накрая се поръсват с пудра захар.


Няма коментари:

Публикуване на коментар