сряда, 5 февруари 2014 г.
Тиква с крем карамел
Тиква, нарязана на кубчета
2 ч. ч. захар
6 яйца
800 мл прясно мляко
ванилия
масло
Нарязаната тиква печем за около час на 200 градуса.
Вода не се добавя, по-скоро се изпарява. :)
Разбъркваме яйцата с 1 ч.ч. захар, добавяме ванилията и млякото.
Карамелизираме 1 ч.ч. захар с мъничко масло.
Отгоре подреждаме изпечената тиква и заливаме
със сместа от яйцата и млякото.
Печем още около час на 160-170 градуса.
Изчакваме да изстине, мааалко поне, и...
направо с лъжицата, направо от тавата ;)
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар