събота, 4 януари 2014 г.

Курбан чорба със свинско и пилешко



 Необходими продукти:

300 гр месо - свинско и пилешко
1 к. чашка ориз
1 глава лук
1 морков
1 зелена чушка
2 домата
сол
черен пипер
1/3 ч.л. къри
1/3 ч.л. лют червен пипер
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. брашно
1 яйце
щипка джоджен
магданоз
масло


Начин на приготвяне:

Сваряваме месото. Малко преди да е готово
прибавяме нарязаните на кубчета лук, чушка и морков.
Варим докато омекнат. Слагаме ориза, доматите. 
Овкусяваме със сол, черен пипер, къри, джоджен и лют пипер.
В отделен съд разтопяваме масло
и в него запържваме червения пипер и брашното.
Прибавяме сместа към почти готовата супа.
Застройваме с яйце, добавено през гевгир, за да стане на конци.
Сервираме поръсена с магданоз.


1 коментар:

  1. Изглежда много, много вкусно. С удоволствие бих хапнала една купичка :)

    ОтговорИзтриване