сряда, 5 февруари 2014 г.

Тиква с крем карамел


      Тиква, нарязана на кубчета
      2 ч. ч. захар
      6 яйца
      800 мл прясно мляко
      ванилия
      масло



      Нарязаната тиква печем за около час на 200 градуса.
      Вода не се добавя, по-скоро се изпарява. :)
      Разбъркваме яйцата с 1 ч.ч. захар, добавяме ванилията и млякото.
      Карамелизираме 1 ч.ч. захар с мъничко масло.
      Отгоре подреждаме изпечената тиква и заливаме
      със сместа от яйцата и млякото.
      Печем още около час на 160-170 градуса.
      Изчакваме да изстине, мааалко поне, и...
      направо с лъжицата, направо от тавата ;)

Няма коментари:

Публикуване на коментар